Toskánské závitky

90 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, potřeme hořčicí a posypeme hořčičnými semínky. Maso obložíme sýrem, olivami, polovinou očištěných, na nudličky pokrájených paprik a polovinou cibule nakrájené na kolečka. Okořeníme majoránkou. Řízky svineme do závitků a sepneme párátky.
  • 2
    Závitky opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje, přilijeme víno, 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi hodinu. Potom závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm druhou polovinu paprik i cibule a přidáme je k vypečené šťávě. Vmícháme zakysanou smetanu, chvíli povaříme, nakonec omáčku osolíme a opepříme.
  • 4
    Závitky podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.