Treska a losos zapečené s bramborovou kaší
75 min.
Ingredience
- 800gramůTreska uzená
- 1decilitrVývar rybí
- 3decilitryMléko polotučné
- 1kusBobkový list
- 1kusCibule
- 3kusyHřebíček
- 100gramůLosos uzený
- 25dekagramůHrášek
- 2hrstiPetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramBrambory
- 30gramůSýr Čedar
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do nižšího hrnce vložíme uzenou tresku, zalijeme rybím vývarem, do kterého jsme metlou zašlehali 1 dl mléka. Napíchneme několik hřebíčků do cibule, následně ji přidáme do vývaru, přivedeme do varu, poté oheň zmírníme, zvolna vaříme 5 minut, dokud ryba není měkká. Tresku vyndáme a necháme vychladnout, vývar přecedíme do misky přes sítko.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, pomalu 1 minutu zahříváme a nato zalijeme vývarem. Vaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne.
- 3Z tresky stáhneme kůži, rozřežene rybu na větší porce. S uvařeným lososem a hráškem smícháme, vložíme do větší žáruvzdorné zapékací mísy. Přidáme nasekanou petrželovou nať, citronovou šťávu, podle chuti osolíme a opepříme, poté zalijeme omáčkou. Necháme vychladit.
- 4Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě 20 - 25 minut, dokud nezměknou. Pak je slijeme, pomocí elektrického mixéru při přilévání mléka šleháme, až získáme našlehanou bramborovou kaši.
- 5Kaši rozprostřeme na rybí směs v míse, zasypeme nastrouhaným sýrem a pečeme v troubě (předehřáté na 180 stupňů) 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.