Trnčená omáčka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočíme do studené vody sušené švestky, pak přidáme povidla a necháme povařit.
  • 2
    Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla, přidáme ke švestkám, ochutíme solí, skořicí a necháme krátce povařit.
  • 3
    Švestky se nesmí rozvařit, aby z nich nevypadly pecky.
  • 4
    Do této omáčky se někdy přidávalo uvařené srdce, játra a slezina.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.