Tuňák s mrkví, kukuřičkami a hráškem
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 180gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2lžíceOlej kukuřičný
- 180gramůHrachové lusky
- 230gramůMrkev kořen
- 450gramůTuňák obecný
- 2lžíceOmáčka rybí
- 15gramůCukr třtinový
- 1kusPomeranče
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky a kukuřičky podélně rozkrojíme.
- 2Ve woku rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme mrkev, cibuli, kukuřičky a lusky cukrového hrášku. Za stálého obracení opékáme 5 minut.
- 3Omyté rybí maso nakrájíme na proužky, vložíme do woku a opékáme 3 minuty.
- 4V misce smícháme rybí omáčku, cukr, šťávu a kůru z 1 pomeranče, sherry a solamyl. Směsí přelijeme maso a zeleninu. Zahříváme asi 2 minuty do zhoustnutí.
- 5Pokrm upravíme na talíře a podáváme s rýží nebo s nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.