Tuňák s mrkví, kukuřičkami a hráškem

20 min.

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 180gramůKukuřice cukrová nakládaná
    • 2lžíceOlej kukuřičný
    • 180gramůHrachové lusky
    • 230gramůMrkev kořen
    • 450gramůTuňák obecný
    • 2lžíceOmáčka rybí
    • 15gramůCukr třtinový
    • 1kusPomeranče
    • 2lžíceSherry brandy
    • 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
9 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na plátky a kukuřičky podélně rozkrojíme.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme kukuřičný olej, přidáme mrkev, cibuli, kukuřičky a lusky cukrového hrášku. Za stálého obracení opékáme 5 minut.
  • 3
    Omyté rybí maso nakrájíme na proužky, vložíme do woku a opékáme 3 minuty.
  • 4
    V misce smícháme rybí omáčku, cukr, šťávu a kůru z 1 pomeranče, sherry a solamyl. Směsí přelijeme maso a zeleninu. Zahříváme asi 2 minuty do zhoustnutí.
  • 5
    Pokrm upravíme na talíře a podáváme s rýží nebo s nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.