Vařená těstovinová ouška s artyčoky
50 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 4lžíceVíno bílé
- 4lžíceSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusRajčata
- 50gramůSýr Parmezán
- 3lžíceCitronová šťáva
- 20gramůBazalka
- 2litryVoda pitná
- 300gramůTěstoviny Orecchiette
- 1lžičkaSůl
- 4kusyArtyčoky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
171 g
Vláknina
58 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Artyčoky omyjeme a pokrájíme na plátky. Zakapeme je citronovou šťávou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a na něm artyčoky opečeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme ji do pánve a podusíme. Zalijeme bílým vínem a smetanou. Přikryjeme poklicí a dusíme.
- 2Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku a pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. Rajčata i bazalku vmícháme k opečeným artyčokům do pánve.
- 3Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstovinová ouška. Hotové těstoviny promícháme s artyčokovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.