Vařená těstovinová ouška s artyčoky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
18 g
Sacharidy
171 g
Vláknina
58 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky omyjeme a pokrájíme na plátky. Zakapeme je citronovou šťávou. V hlubší pánvi si rozehřejeme máslo a na něm artyčoky opečeme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Přidáme ji do pánve a podusíme. Zalijeme bílým vínem a smetanou. Přikryjeme poklicí a dusíme.
  • 2
    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku a pokrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme nadrobno. Rajčata i bazalku vmícháme k opečeným artyčokům do pánve.
  • 3
    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstovinová ouška. Hotové těstoviny promícháme s artyčokovou směsí. Před podáváním posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.