Vařené brambory s řasami
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 8gramůSůl
- 800mililitrůVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 15gramůCitronová kůra
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůPažitka
- 40gramůŘasa Nori
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
461 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20 minut do měkka. Odlijeme 40 ml vývaru z brambor, zbytek vylijeme. Do hrnce k horkým bramborám přidáme máslo, strouhanou citronovou kůru, šťávu, vodu z brambor, postavíme zpátky na oheň a mícháme, až se máslo zcela rozpustí. Přisypeme posekané řasy, hrnec zakryjeme pokličkou, odstavíme a necháme řasy cca 2 minuty zapařit, aby změkly.
- 2Promícháme, upravíme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.