Vepřová kýta na zázvoru
60 min.
Ingredience
- 5gramůChilli koření mleté
- 40gramůCitrony
- 1000gramůVepřová kýta
- 100gramůPórek
- 20gramůCukr krupice
- 200mililitrůOlej stolní
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůGlutasol
- 10gramůSůl
- 60gramůZázvor celý
- 5gramůKurkuma
- 400gramůCibule
- 100gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso osolíme, vložíme do rozehřátého oleje a osmahneme.
- 2Přidáme rozmixovanou cibuli spolu s pórkem, zázvorem, česnekem, kurkumou a čili kořením. Vše podusíme.
- 3Potom zalijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou, přisolíme a podusíme doměkka.
- 4Nakonec přidáme cukr a glutasol. Šťáva by měla být dobře vydušená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.