Vepřová pečínka s rozmarýnem

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Vápník
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety vcelku omyjeme a osušíme. Z rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme a smícháme se solí i pepřem. Ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem, vložíme do pekáče vymazaného olejem a pečeme asi 2 hodiny v troubě při 200 stupních Celsia.
  • 2
    Po 30 minutách pečení obložíme karé oloupanými bramborami, mrkví a šalotkou. Po dalších 30 minutách přilijeme vývar.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme je na porce, upravíme na talíře a obložíme pečenou zeleninou s bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.