Vepřová pečínka s rozmarýnem
140 min.
Ingredience
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyMrkev kořen
- 1000gramůBrambory
- 500gramůŠalotka
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 3lžíceOlej olivový
- 1000gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
10 g
Vápník
240 mg
Postup přípravy
- 1Kotlety vcelku omyjeme a osušíme. Z rozmarýnu otrháme lístky, nasekáme a smícháme se solí i pepřem. Ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem, vložíme do pekáče vymazaného olejem a pečeme asi 2 hodiny v troubě při 200 stupních Celsia.
- 2Po 30 minutách pečení obložíme karé oloupanými bramborami, mrkví a šalotkou. Po dalších 30 minutách přilijeme vývar.
- 3Měkké maso vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme je na porce, upravíme na talíře a obložíme pečenou zeleninou s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.