Vepřové kotlety s klobásou a bramborami
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyVepřové kotlety
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 600gramůBrambory
- 400gramůKlobása Dunajská
- 800gramůJablka
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
52 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory a jablka nakrájíme na kostičky. Brambory dáme do horkého vývaru a uvaříme do poloměkka. Přidáme jablka, vaříme, až brambory zcela změknou a vsají vývar.
- 2Omyté kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme ve strouhance a opečeme po obou stranách na oleji. Před koncem pečení přidáme klobásy, rychle je opečeme.
- 3Brambory s jablky upravíme na mísu, opepříme je, poklademe kroužky cibule osmahnutými do zlatova na másle a obložíme kotletami s klobásami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.