Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1127 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
16 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety očistíme, u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
  • 2
    Okurku očistíme, oloupeme, lžičkou vyškrábeme semena a dřeň nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Rajčata spaříme, přelijeme studenou vodou, oloupeme, příčně rozkrojíme na poloviny a dřeň se semeny vymačkáme do hrnečku.
  • 4
    Sádlo rozehřejeme na pánvi a kotlety opečeme po obou stranách 3-4 minuty. Opečené poté vložíme do jiné nádoby a dáme na páru.
  • 5
    Do šťávy po opékání dáme připravenou zeleninu, osolíme a přelijeme procezeno šťávou z rajčat.
  • 6
    Jakmile bude okurka měkká, přelijeme zeleninou kotlety a podáváme.
  • 7
    Jako přílohy je vhodný bílý chléb anebo rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.