Vepřové kotlety s rajčaty a okurkami
45 min.
Ingredience
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1kusOkurka salátová
- 4kusyVepřové kotlety
- 1kusSůl
- 4kusyRajčata
- 1kusPetržel - nať
- 1kusMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1127 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
16 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kotlety očistíme, u kostí nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.
- 2Okurku očistíme, oloupeme, lžičkou vyškrábeme semena a dřeň nakrájíme na kostičky.
- 3Rajčata spaříme, přelijeme studenou vodou, oloupeme, příčně rozkrojíme na poloviny a dřeň se semeny vymačkáme do hrnečku.
- 4Sádlo rozehřejeme na pánvi a kotlety opečeme po obou stranách 3-4 minuty. Opečené poté vložíme do jiné nádoby a dáme na páru.
- 5Do šťávy po opékání dáme připravenou zeleninu, osolíme a přelijeme procezeno šťávou z rajčat.
- 6Jakmile bude okurka měkká, přelijeme zeleninou kotlety a podáváme.
- 7Jako přílohy je vhodný bílý chléb anebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.