Vinný koláč

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky, cukr a změklé máslo (250 g) utřeme do pěny. Postupně přidáme vanilkový cukr, skořici, kakao, mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva a červené víno. Vše dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50-60 minut.
  • 3
    Po vychladnutí můžeme koláč ozdobit ušlehanou smetanou a pokapat vaječným koňakem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.