Zapečené kuře s brokolicí a omáčkou Mornay
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůBrokolice
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na 2 lžících másla dorůžova osmahneme mouku, zalijeme smetanou, rozšleháme a zvolna vaříme 20 minut. Osolíme, přisypeme nasekanou petrželku a špetku muškátu. Omáčku necháme prochladnout a potom do ní vmícháme nastrouhaný sýr a žloutky.
- 2Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli zpěníme na zbylém másle, přidáme očištěné, na nudličky nakrájené kuřecí maso, očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka a do odpaření tekutiny.
- 3Do zapékací mísy nalijeme trochu omáčky, vložíme maso s brokolicí a přelijeme zbylou omáčkou.
- 4Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
- 5Podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.