Zapečený šmakoun s bešamelem
40 min.
Ingredience
- 300gramůŠmakoun
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSezam - semena
- 100mililitrůMléko polotučné
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
150 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
367 mg
Cukr
79 mg
Postup přípravy
- 1Sezamová semínka nasucho opražíme, přilijeme mléko a chvíli povaříme. Vmícháme bílek, na kostičky nakrájený šmakoun, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.
- 2Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.