Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky vyloupeme z lusků a uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody, do které jsme přidali bobkový list a tymián.
  • 2
    Krátce před koncem vaření přidáme celá omytá rajčata, která po chvilce vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Šalotky oloupeme, najemno je nasekáme a krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom do pánve přilijeme zeleninový vývar, promícháme a krátce provaříme. Přimícháme nakrájená rajčata a omáčku dochutíme balsamicovým octem, pepřem a solí.
  • 4
    Uvařené fazolky scedíme a přidáme do omáčky, kterou důkladně promícháme. Podáváme posypané jemně nasekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.