Naučte se s námi vařit. Od základu po složité postupy, poté zvládnete připravit vše!
Zjistěte, co dáváte do jídla. Znáte opravdu všechny suroviny, které používáte?
Něco se vám nepovedlo, nebo chcete jen poradit? Zobrazte jednoduše rady, které potřebujete.
Všechny gastronomické výrazy, pojmy a názvy na jednom místě! Jednoduše, stručně, přehledně, srozumitelně...
Silvestrovské oslavy mohou mít mnoho podob, ale vždy jsou ve znamení zábavy, dobrého jídla a pití. Občerstvení bývá…
603 Kč
267 Kč
49 Kč
Není co skrývat, čokoláda se hodí úplně ke všemu! Účinně zmírňuje smutek, výrazně zlepšuje náladu, dodává vám okamžitou energii. A hlavně nám chutná. Rádi si občas dáte něco sladkého, navíc s velkým přídavkem čokolády? Podívejte se na náš recept na domácí čokoládové pralinky.
Pokračování
Mrkvový dort je populární na celém světě. Korpus je díky mrkvi vláčný a šťavnatý, koření a ořechy mu zase dodávají výraznou vůni a chuť. Receptů na mrkvový dort byste našli spoustu – asi nejznámější je v kombinaci s čerstvým sýrem. Pokud ho ale ozvláštníte kávovým krémem, zažijete něco nevídaného.
Naši předci vždycky do maximální míry využívali to, co jim poskytovala příroda. Mohli v ní nalézt potravu i léčivé bylinky na všechny možné neduhy. Mezi oblíbené dary přírody patřily i houby – a na tom se ani dnes nic nemění. V dnešním článku si připravíme některé tradiční pokrmy z lesních hub, které vás alespoň na chvilku přenesou do dávných časů.
V české kuchyni naleznete jeden velký unikát – sladká hlavní jídla. Ne každý je vyhledává, především mužská část populace často nepovažuje buchtičky se šodó nebo krupicovou kaši za plnohodnotný oběd. Ale je tu jedno sladké jídlo, které je hřích si alespoň jednou za léto neuvařit – ovocné knedlíky!
Zkuste se teď na chvilku zamyslet a vyjmenovat co nejvíc tradičních českých jídel. Ke kolika z nich se jí knedlík? A kolik druhů knedlíků vůbec znáte? Když započítáme i ovocné knedlíky, bramborové knedlíky plnění uzenýma játrové knedlíčky do polévky, je těch českých knedlíků opravdu požehnaně.
Brambory jsou společně s cibulí úplným základem každé kuchyně a věřte, že dokud jich máte doma dostatek a k nim ještě pár dalších surovin, nemusíte se obávat, že nebudete mít co vařit. Z brambor se dá totiž vykouzlit plno lahodných, a přitom prostých a levných jídel!
Velkou část z nás by jen těžko napadlo obstarávat si čerstvý chléb, rohlíky, housky a další pečivo jinak, než si pro ně zajít do supermarketu či do pekařství. Přesto existuje komunita nadšených domácích pekařů, kteří už pečivo v obchodě nekupují a raději si pečou vlastní. V současné situaci, kdy je důležité co nejméně vycházet z domovů, je ale namístě, aby tuto možnost zvážili i ti ostatní.
Zdroj obrázku: Pixabay.com
Smetana ke šlehání patří mezi stálice české kuchyně. Je samozřejmě nenahraditelná v podobě šlehačky, ale své místo má i v tekuté podobě. Přidává se do dezertů, omáček, pyré i polévek.
Už tuto neděli si připomeneme sté výročí založení samostatné Československé republiky v čele s T. G. Masarykem. Období první republiky bylo výjimečné z mnoha důvodů, mimo jiné i z hlediska gastronomie - tato doba se nesla ve znamení luxusních a na dnešní poměry mnohdy kuriózních pokrmů.
počet položek na stránku
Autor: Roman