Bezmasá jídla a vegetariánská jídla
Bezmasá jídla a vegetariánská jídla
Ostatní
Houbový Kuba
Propláchnuté kroupy uvaříme doměkka. Uvařené scedíme a propláchneme studenou vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme dorůžova. Sušené houby zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené drobně rozsekáme. Do pekáče nasypeme kroupy, houby, přilijeme vývar z hub, směs osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a vše rozmícháme. Podle potřeby přilijeme vývar z hovězích kostí. Nakonec pokrm zapečeme v rozehřáté troubě.Celý receptChalupářská cuketa
Z omyté cukety odkrojíme konce a celou nakrájíme na kolečka asi 1cm silná. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a špetkou tymiánu. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, cuketu opět složíme a mezi každé kolečko vložíme cibuli a plátek salámu. Pokapeme rozpuštěným tukem a zabalíme do alobalu. Pečeme na grilu asi 30 minut. Podáváme s chlebem nebo s pečivem.Celý receptGrilované brambory v alobalu
Připravíme omyté brambory, které předvaříme na 15 minut ve slané vodě. Kuřecí maso opepříme, osolíme a posypeme mletou paprikou, 10 minut z každé strany grilujeme. Hotové maso nakrájíme na proužky. U připravených brambor uřízneme špičku a bramboru vydlabeme. Do každé vydlabané brambory vložíme na kolečka nakrájenou cibulku a proužky kuřecího masa. Nakonec na vrch masa pokládáme lžičku bylinkového másla. Brambory grilujeme zabalené v alobalu asi 13 minut. Brambory servírujeme na talíři s nakrájenými rajčaty a kerblíkem.Celý receptPalačinky se zeleninovým salátem
Na těsto rozmícháme mléko, 75 ml vody a vejce. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. V pánvi rozehřejeme vždy trochu másla a z těsta postupně upečeme palačinky o průměru 15 cm. Na náplň oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemná kolečka. Osolíme a necháme odležet. Hráškové lusky 2 minuty povaříme v osolené vodě. Zchladíme je, necháme okapat a šikmo nakrájíme na kousky. Cibulová kolečka opláchneme a necháme okapat. Ředkvičky nahrubo nastrouháme. Pekingské zelí nakrájíme na nudličky. Na zálivku rozmícháme ocet, citronovou šťávu, 1 lžíci rýžového vína, 1 lžíci sezamového oleje a trochu vody. Osladíme, osolíme a opepříme. Promícháme se zeleninou. Sezamová semena opražíme v suché pánvi a polovinu jich rozmixujeme s tófu. Přimícháme sójovou omáčku, zbývající rýžové víno a olej. Omáčkou potřeme palačinky, přidáme zeleninu a sezam. Zavineme a nakrájíme na sousta.Celý receptZelenina na grilu
Papriku, cuketu, cibuli, rajčata, houby, lilek a mrkev nakrájíme na plátky. V míse smícháme připravenou zeleninu s olejem a osolíme. Připravíme plát alobalu, na který pokládáme připravenou zeleninu. Takto grilujeme přibližně pět minut, zeleninu aspoň jednou otočíme.Celý receptPečené brambory plněné tvarohem
Dobře omyté brambory se slupkou vložíme na plech na pečící papír, do každého uděláme zářezy ve tvaru hvězdy, brambory mírně osolíme a pečeme v troubě, až jsou brambory měkké. Do „hvězdy“ po upečení vetřeme tvaroh umíchaný s máslem, špetkou soli a posekanou pažitkou.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.