Francie je rájem labužníků a tato kuchařka obsahuje to nejlepší, co Francouzi mohou nabídnout. Najdete zde ratatouille, jedinečné zapečené brambory, vynikající cibulačku, šneky, ústřice a další mořské plody, ryby, hovězí ragů… Nechybí ani proslavené francouzské palačinky nebo makronky.
-
Zimní zeleninová hustá polévka
40 minOloupané, omyté, na kostičky nakrájené brambory, omyté, oškrábané a na kolečka nakrájené mrkve, omytý a na kolečka nakrájený pórek, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut doměkka. Část uvařené polévky dáme...
-
-
Cibulačka z Francie
50 minCibuli oloupeme a nakrájíme po délce na hrubé plátky. V hrnci rozpálíme máslo, vložíme ...
-
Tuřínová polévka
70 min -
Šunkové soufflé se sýrem
40 minUvaříme řídkou, osolenou krupicovou kaši. Do vlažné kaše vmícháme nastrouhaný sýr,...
-
Francouzské Ratatouille
140 minNejdříve omyjeme rajčata, lilky a cukety a potom je nakrájíme na tlusté plátky. ...
-
Předehřejeme troubu na gril a mezitím připravíme další. Vajíčka rozklepneme do misky a...
-
Vol-au-vents se žampiony
35 min -
-
Gougeres
80 minVejce ohřejeme na pokojovou teplotu. Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme...
-
Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté...
-
-
Pařížský kuřecí řízek
40 min -
Francouzský quiche
50 minPlech vyložíme pečícím papírem, na který rozprostřeme vyválené těsto. Suroviny dáme...
-
Ratatouille
45 minNejprve nakrájíme lilky na plátky, osolíme z obou stran a necháme krátce odpočinout. ...
-
-
Francouzské brambory Anna
40 min -
Kuře ala kohout na víně
125 min -
Králík po provensálsku
85 min -
Jehněčí na rajčatech
60 min -
Konfitovaná kachní stehna
110 min -
Medové kuřecí špízy
40 min -
Slaný koláč s gruyérem
70 min -
-
Kuře pečené v římském hrnci
100 min