Gougeres

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
13 g
Cukr
734 mg
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.
  • 2
    Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.
  • 3
    Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.
  • 4
    Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.
  • 5
    Vmícháme nastrouhaný sýr Gruyére.
  • 6
    Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme bochánky. Ty můžeme ještě nahoře posypat sýrem.
  • 7
    7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.