Hovězí maso je pro přípravu mnoha jídel přímo nezbytné. Hovězí guláš, rajská omáčka, hovězí na houbách nebo na česneku jsou klasická jídla české kuchyně, v této kuchařce z hovězího masa ale najdete i mnoho dalších jídel z celého světa. Určitě si z nich vyberete…
-
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme ji na tuku dozlatova. Přidáme lžičku sekané...
-
Polévka s játrovým svítkem
40 minPřipravíme těsto na svítek jako v receptu Polévka s vaječným svítkem. Žloutek smícháme...
-
Polévka telecí mozečková
50 minTelecí mozeček přelijeme vroucí vodou, zcedíme, odblaníme a nasekáme nahrubo. Spolu s...
-
Polévka Windsor
100 minV hrnci rozpustíme máslo a přisypeme pokrájenou zeleninu. Cibuli, karotku, posekané...
-
Do 1 litru horkého hovězího vývaru s pórkem přidáme drobnou těstovinu "mušličky" a...
-
Vývar z telecích kostí
345 minKosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce. ...
-
Houby namočíme na jednu hodinu. Kraby očistíme kartáčkem, odřežeme koncové části nohou...
-
Zelňačka po židovsku
150 minKosti vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Potom kosti vybereme. ...
-
Hovězí polévka Bouchere
85 minZ kapusty vyřízneme košťál, rozebereme na jednotlivé listy, které pokrájíme na proužky....
-
Pot-au-fe s kuřecím masem
100 minPórek nakrájíme na špalíčky, bylinky svážeme, mrkev očistíme, zelí nakrouháme nebo...
-
Carpaccio se sýrem
40 minNecháme lehce zamrznout hovězí svíčkovou, poté ji rozkrájíme na co nejtenčí plátky a ty...
-
Do větší mísy nasypeme odváženou mouku, lžičku soli. Přidáme vodu a vymícháme hladké...
-
Hovězí omytou a osušenou svíčkovou ostrým širokým nožem podélně rozkrojíme. Na vzniklý...
-
Tatarský biftek Parisien
20 minNa malé kostičky pokrájíme sterilované okurky, cibuli, kapary a oloupané syrové...
-
Mrkev, petržel a celer oškrábeme a omyjeme, cibuli oloupeme. Zeleninu nekrájíme. ...
-
Nejdříve připravíme těsto na palačinky: Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem....
-
Brambory uvaříme ve vodě se slupkou. Necháme vychladnout a oloupeme, nakrájíme na...
-
Studená ukrajinská vařená sekaná
100 minDo směsi mletého vepřového a hovězího masa přidáme bramborový škrob rozmíchaný v mléce,...
-
Zelené chilli papričky rozkrojíme, pod tekoucí vodou z nich vypláchneme všechna semínka...
-
Salát z volské tlamy
80 min -
Hovězí salát
50 minUvařené libové hovězí maso (z polévky) nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přelijeme...
-
Pikantní masový salát
30 minHovězí maso nakrájme na tenké nudličky. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje a maso na něm...
-
Nastrouháme čínské zelí a dáme na servírovací mísu. Mrkev očistíme a nakrájíme na...
-
Hovězí svíčkovou posypeme thajským kořením a na rozpáleném arašídovém oleji restujeme z...
-
Salát s hovězím steakem
20 minV misce smícháme sůl, vodu, nakrájenou cibuli a rozkrojené ředkvičky. Maso pomažeme...