Kuchařka na jídla s nízkým glykemickým indexem jsou založeny na potravinách, které omezují ukládání cukrů. Sladkosti, bílé pečivo nebo těstoviny se nahrazují čerstvou zeleninou a ovocem, luštěninami a celozrnnými potravinami, bez omezení je možné konzumovat např. libové maso nebo odtučněné mléčné výroby. Naše kuchařka je sestavená odborníky na výživu – vyzkoušejte ji!
-
Kořenící směs Adobo
80 minZ vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme...
-
Žemle s houbovou pomazánkou
20 minŽampiony očistíme, nahrubo nakrájíme a pokapeme jablečným octem. V kastrolu rozehřejeme...
-
Žampionové kloboučky oloupeme a povaříme ve vývaru asi 15 minut. V míse metlou šleháme...
-
Jogurtový sýr
430 min -
Nakládaná paprika s rajčaty
55 minPapriky omyjeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na nudličky, rajčata omyjeme, nakrájíme na...
-
Broskve omyjeme, rozkrojíme, odstraníme pecky a nakrájíme na cca 1 cm silné plátky....
-
Jablkové křížaly
140 min -
Lečo z čerstvé zeleniny
65 min -
Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek vykrojíme, omyjeme a nastrouháme. Mírně osolíme,...
-
Tymián, bazalku, oregano, rozmarýn a kuličky pepře utlučeme, vložíme do sterilizované...
-
Mrkev, kedlubnu a celer očistíme, nakrájíme na malé kousky. Květák omyjeme, rozdělíme...
-
Cizrnový krém s olivami
15 minNakládanou cizrnu vložíme do mixéru, přidáme pastu, citronovou šťávu a rozmixujeme...