Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou

100 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
660 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
39 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso s tenkou vrstvou tuku na horní straně potřeme solí, česnekem a pečeme téměř doměkka v troubě.
  • 2
    Maso vyjmeme z pekáče a potřeme směsí jemně nakrájené a osmažené cibule, nastrouhaného tmavého chleba, tlučeného pepře, kmínu, nasekané petrželky a citronové kůry. Maso za častého polévání dopečeme. Kůrčička na pečeni má mít krásnou hnědou barvu.
  • 3
    Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.