Jelení řízky v jalovcové omáčce

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
53 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
51 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kýtu nakrájíme na řízky, okraje lehce nařízneme a maso naklepeme. Protkneme slaninou, osolíme, opepříme a po jedné straně obalíme v mouce. Řízky vložíme pomoučenou stranou do horkého tuku a prudce opečeme, obrátíme a zprudka dopečeme.
  • 2
    Tuk slijeme, na 30g másla zpěníme tlučený jalovec, zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme 1/8l smetany a vývarem. Vše povaříme, dochutíme pálenkou a bez vaření necháme táhnout asi 3 minuty.
  • 3
    Podáváme s nudlemi a brusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.