Letorosty

30 min.
Rakousko

Ingredience

    • 50gramůPistácie
    • 300gramůNugát světlý
    • 170gramůČokoláda mléčná
    • 200gramůMarcipánová hmota surová
    • 1kusČokoláda hořká
    • 100gramůCukr krupice
    • 1šálekVoda pitná
    • 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nugát smícháme s čokoládou změklou ve vodní lázni a necháme v chladu ztuhnout.
  • 2
    Marcipánovou hmotu zpracujeme s moučkovým cukrem a nastrouhanými pistáciemi v tuhé těsto. Na vále poprášeném moučkovým cukrem vyválíme asi 4mm silný plát.
  • 3
    Z nugátové hmoty formujeme tyčinky o průměru asi 11/2cm. Potřeme je čirým cukerným roztokem (cukr svaříme s vodou) a zabalíme do pistáciového marcipánu. Pomažeme rozehřátou čokoládou a nakrájíme asi 11/2cm dlouhé kousky. Uložíme je do papírových košíčků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.