Krupicové knedlíky z odpalovaného těsta

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1126 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
52 g
Sacharidy
116 g
Cukr
30 g
Vápník
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnku dáme mléko, sůl a 80g másla. Uvedeme do varu a za stálého míchání přisypeme krupici. Uvaříme hustou kaši.
  • 2
    Do částečně vychladlé kaše vmícháme po jednom vejce a vypracujeme těsto.
  • 3
    Pomocí namočené lžičky vykrajujeme z těsta malé knedlíčky a ihned je vkládáme do osolené vařící vody. Vaříme asi 3 minuty.
  • 4
    Uvařené knedlíčky vyjmeme, polijeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme tvarohem a moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.