Gemerské knedlíky

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
58 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme.
  • 2
    Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
  • 3
    Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.
  • 4
    Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.