Nákyp ze strouhanky s jablky
60 min.
Ingredience
- 80gramůCukr moučkový
- 250gramůStrouhanka
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 2kusyVejce slepičí
- 5decilitrůMléko polotučné
- 6kusůJablka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
12 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
7 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku prosijeme a přidáme drobně nakrájená oloupaná jablka, cukr, skořici a citronovou kůru. Vše dobře promícháme.
- 2Nákypovou formu vymažeme máslem a vysypeme trochou strouhanky. Vložíme do ní připravenou strouhankovou hmotu a zapečeme ve vyhřáté troubě.
- 3V mléce rozmícháme vejce, nalijeme na zapečený nákyp, vrátíme do trouby a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.