Květákový řízek pečený (minutka)

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Potom jej vyjmeme a rozkrájíme na drobno.
  • 2
    Žemle zbavené kůrky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmačkáme a promícháme s květákem.
  • 3
    Do směsi přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.
  • 4
    Z připravené hmoty tvarujeme ploché, oválné řízky. Rychle je po obou stranách opečeme na tuku a zvolna dopečeme v troubě.
  • 5
    Ihned podáváme a na každou porci položíme plátek čerstvého másla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.