Vejce na květáku
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Chilli paprička
- 1 ks
- Cibule
- 0,5 kávová lžička
- Kmín drcený
- 1 ks
- Květák
- 30 g
- Máslo čerstvé
- 1 hrst
- Petržel - nať
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 0,5 kávová lžička
- Zázvor mletý
Postup
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme uvařený, na růžičky rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku, koření a sůl. Zamícháme a zvolna dusíme. |
2 | Když je vše měkké, vytvoříme pomocí vařečky v květáku čtyři hlubší důlky a do každého vyklepneme jedno vejce, které mírně osolíme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 222 kcal |
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 17 g |
Cholesterol | 254,3 mg |
Draslík | 917,8 mg |
Sodík | 353,9 mg |
Vláknina | 12 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 129,6 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 11,2 mg |
Komentáře a hodnocení