Vejce na květáku

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
2 stroužek
Česnek
1 ks
Chilli paprička
1 ks
Cibule
0,5 kávová lžička
Kmín drcený
1 ks
Květák
30 g
Máslo čerstvé
1 hrst
Petržel - nať
1 kávová lžička
Sůl
4 ks
Vejce slepičí
0,5 kávová lžička
Zázvor mletý

Postup

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme uvařený, na růžičky rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku, koření a sůl. Zamícháme a zvolna dusíme.

2

Když je vše měkké, vytvoříme pomocí vařečky v květáku čtyři hlubší důlky a do každého vyklepneme jedno vejce, které mírně osolíme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.

3

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Nutriční hodnoty

Kalorie 222 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 17 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 17 g
Cholesterol 254,3 mg
Draslík 917,8 mg
Sodík 353,9 mg
Vláknina 12 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 129,6 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 11,2 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
JanaB
Uživatel uvařil tento recept
Bylo to dobré.