Bramborák po francouzsku

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
8 ks
Brambory
1 dl
Olej stolní
1 špetka
Sůl
250 g
Sýr Brie
3 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, přidáme ušlehaná vejce, sůl, olej (1 cl), vše dobře promícháme.

2

Na olejem vymazanou pánev dáme vrstvu těsta, rozprostřeme jako lívanec a do zlatova opečeme po obou stranách (necháme dobře propéci).

3

Potom vždy mezi dva bramboráky vložíme na plátky nakrájený sýr a spojené bramboráky dáme znovu na pánev, aby se sýr roztekl.

Nutriční hodnoty

Kalorie 391 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 21 g
Tuky 25 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 248,2 mg
Draslík 814,1 mg
Sodík 528,2 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 18,2 mg
Vitamín E 0,6 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 6,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
kvetush
Bramborák po francouzsku
U receptu jsem postrádala mouku nebo něco obdobného čím by se těsto spojilo. Nevím, zda autorka opomněla napsat do receptu mouku, nebo mouka do receptu prostě nepatřila, každopádně těsto podle tohoto receptu nedrželo, bylo řidké a vodové. Musela jsem zahustit, abych udělala z bramborákového těsta placičky. Pak už vše bylo jak jsem si představovala a bramboráky se dělaly samá radost. Chuťově byli také dobré. Dětem jsem mezi bramboráky vložila plátky sýru Gouda, nám dospělím sýr Brie. Osobně mi více chutnala verze s Brie tak, jak je tu v receptu