Květákové omelety

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme do misky, osolíme, rozšleháme s mlékem a špetkou muškátu.
  • 2
    Omytý a očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, po okapání na hrubo nasekáme, rozdělíme na 4 díly.
  • 3
    Na rozehřáté máslo vložíme vždy část nasekaného květáku, zalijeme částí vajec s mlékem, ochutíme nasekanou petrželkou a upečeme po obou stranách do růžova. Stejně postupujeme u zbylých 3 omelet.
  • 4
    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.