Paštika z kuřecího masa a žampionů

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
248 mg
Cukr
411 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky.
  • 2
    Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut.
  • 3
    Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme.
  • 4
    Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut.
  • 5
    Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet.
  • 6
    Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě.
  • 7
    Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.