Květák s omáčkou

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůŠpenát se smetanou mražený
    • 100gramůSýr Eidam cihla 45%
    • 1špetkaSůl
    • 1kusKvěták
    • 1lžičkaSolamyl
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozdělený květák na růžičky uvaříme v osolené vodě.
  • 2
    Slijeme ho, necháme zakrytý.
  • 3
    V hrnci rozpustíme mražený špenát a nakrájený sýr.
  • 4
    Zalijeme trochou mléka, osolíme a povaříme.
  • 5
    Jakmile se sýr rozpustí, zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbytku mléka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.