Německé springerle
55 min.
Ingredience
- 2lžíceAnýz celý
- 1gramKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceSherry brandy
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
936 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme vejce s moučkovým cukrem do husté pěny, dokud nenabude. Sodu rozpustíme v třešnovici a přidáme do směsi. Přisypeme mouku a vymícháme nelepivé těsto. Dáme ho do misky, zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme v chladu /ne v lednici/ minimálně 12 hodin, nejlépe přes noc.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta vytvoříme váleček který nakrájíme na kousky, poprášíme moukou a vtlačíme do formiček vysypaných moukou, až se na těsto obtiskne motiv. Springerle pak z formiček vyklepneme.
- 3Springerle dáme spodní stranou na plech posypaný anýzem tak aby se do každého kousku obtisklo několik zrnek. Potom je necháme odkryté na plechu v chladné místnosti dalších 12 hodin, nejlépe přes noc.
- 4Pečeme v troubě na 150°C cca 15-25 minut, povrch sušenek musí zůstat bledý. Vychladlé uskladníme v dobře těsnící uzavřené nádobě. Ihned po upečení je pečivo měkké, ale pak ztvrdne.
- 5Při konzumaci namáčíme do kávy či čaje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.