Špenát s paprikou a vejcem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát propláchneme a necháme okapat. Velké listy nakrájíme.
  • 2
    Hořčici promícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Pomalu zašleháme olej. Špenát, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nasucho opražené piniové oříšky smícháme se zálivkou.
  • 3
    Uvedeme do varu 1/2 l vody s trochou octa. Postupně rozklepneme vejce a necháme je sklouznout do vařící vody - bílek přimáčkneme ke žloutku. Vaříme 3 - 5 minut.
  • 4
    Salát upravíme na talíře a na každý položíme ztracené vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.