Skořicové vdolečky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku smícháme s droždím a solí. Přidáme 125 ml vlažného mléka, změklé máslo, skořici, citronovou kůru, vanilkový cukr a elektrickým hnětačem vypracujeme těsto, které se nebude lepit na mísu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
  • 2
    Těsto prohněteme a pomoučenýma rukama vytvarujeme 20 kuliček. Každou zmáčkneme a uprostřed propíchneme vařečkou otvor. Necháme ještě 10 minut kynout.
  • 3
    Vdolečky smažíme v dostatečném množství oleje 8 - 10 minut do zlatova, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
  • 4
    Po vychladnutí můžeme vdolečky pocukrovat moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.