Losos s vinnou omáčkou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaného a omytého lososa osolíme a opepříme. Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na dílky a šťávu zachytíme. Rybu naplníme kousky pomeranče a citronu a nahrubo nasekanou šalotkou. Okořeníme estragonem. Lososa položíme na dvojitý alobal, zalijeme vývarem, zabalíme a dobře utěsníme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Upečeného lososa vyjmeme z alobalu a vložíme do nahřáté nádoby.
  • 2
    Vývar vlijeme do kastrolu, povaříme se zachycenou ovocnou šťávou, všleháme smetanu, osolíme, opepříme a osladíme. Nakonec přilijeme sekt.
  • 3
    K rybě podáváme omáčku a pokrm ozdobíme pomerančovou kůrou a estragonem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.