Větrníčky s avokádovou pěnou

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
969 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo a sůl vložíme do 200 ml vody, přivedeme k varu a přidáme mouku. Mícháme, až vznikne těsto, které se nelepí na dno. Odstavíme z ohně. Po do těsta postupně zapracujeme do těsta vejce.
  • 2
    Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme větrníky. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Ještě horké větrníčky rozkrojíme na poloviny.
  • 3
    Oloupané avokádo rozmělníme s citronovou šťávou a tvarohem. Osolíme, opepříme a hmotou naplníme dolní půlky větrníků.
  • 4
    Avokádovou pěnu obložíme lístky bazalky a vypeckovanými olivami. Přiložíme druhou polovinu větrníčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.