Kynutý koláč s ořechy a griliášem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve v hrnci mírně rozehřejeme mléko. Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přilijeme mléko, zlehka promícháme a na teplém místě necháme kynout zhruba 20minut. Poté do těsta zapracujeme cukr, 100g másla, vejce, žloutek a špetku soli. Uhněteme těsto, přikryjeme a necháme vykynout do dvojnásobné velikosti.
  • 2
    Rozinky, pekanové ořechy i arašídy nahrubo nasekáme. Ve zbylém másle rozpustíme hnědý cukr, potom přimícháme smetanu a krátce provaříme. Nakonec přimícháme nasekané ořechy s rozinkami a arašídy a whisky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 4
    Plech vyložíme papírem na pečení, vyválíme na něm z těsta plát a na něj naneseme připravenou hmotu. Pečeme zhruba 30min na středním roštu trouby.
  • 5
    Vychladlý koláč nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.