Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 stroužek
- Česnek
- 3 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 špetka
- Muškátový oříšek
- 125 g
- Ovesné vločky
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 ks
- Petržel - nať
- 150 ml
- Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička
- Sůl
- 125 g
- Sýr Gouda 45%
- 1 l
- Voda pitná
- 250 ml
- Vývar zeleninový
- 750 g
- Zelí čínské
Postup
1 | Omyté zelí podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat. |
2 | Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše podusíme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. |
3 | Do vymaštěné zapékací mísy vložíme zelí řeznou plochou nahoru, na zelí rozložíme ovesné vločky a poklademe vločkami másla. Zalijeme vývarem a zapékáme asi 20 minut v troubě při 220 stupních Celsia. |
4 | Pokrm podáváme posypaný lístky petržele. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 468 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 35 g |
Tuky | 30 g |
Uhlovodany | 34 g |
Cholesterol | 69,8 mg |
Draslík | 707,4 mg |
Sodík | 770,4 mg |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 55,2 mg |
Vitamín E | 2,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 71,0 mg |
Komentáře a hodnocení