Zapečené čínské zelí s ovesnými vločkami

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 stroužek
Česnek
3 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 špetka
Muškátový oříšek
125 g
Ovesné vločky
1 špetka
Pepř černý mletý
1 ks
Petržel - nať
150 ml
Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička
Sůl
125 g
Sýr Gouda 45%
1 l
Voda pitná
250 ml
Vývar zeleninový
750 g
Zelí čínské

Postup

1

Omyté zelí podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme a necháme okapat.

2

Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše podusíme na mírném ohni asi 10 minut. Potom vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

3

Do vymaštěné zapékací mísy vložíme zelí řeznou plochou nahoru, na zelí rozložíme ovesné vločky a poklademe vločkami másla. Zalijeme vývarem a zapékáme asi 20 minut v troubě při 220 stupních Celsia.

4

Pokrm podáváme posypaný lístky petržele.

Nutriční hodnoty

Kalorie 468 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 35 g
Tuky 30 g
Uhlovodany 34 g
Cholesterol 69,8 mg
Draslík 707,4 mg
Sodík 770,4 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 55,2 mg
Vitamín E 2,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 71,0 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz