Vepřové řízky v medu

90 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, každou zabalíme do alobalu, pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů Celsia, přibližně po dobu 55 minut.
  • 2
    Smícháme 6 lžic medu s hořčicí, olejem, provensálským kořením a solí. Omytou kýtu nakrájíme na plátky a každý plátek potřeme připravenou marinádou. Necháme asi 30 minut marinovat. Řízky opékáme na oleji na pánvi asi 7 minut.
  • 3
    Promícháme tvaroh, smetanu, 3 lžíce medu a rozkrájenou pažitku. Omáčku osolíme a opepříme.
  • 4
    Brambory vyjmeme z alobalu, nahoře je nařízneme do křížku a naplníme tvarohovou omáčkou.
  • 5
    Řízky podáváme s plněnými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.