Zelí s bramborovými šiškami

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. K vychladlým bramborám přidáme žloutky, mouku a dobře prohněteme. Osolíme a opepříme. Z těsta vytvarujeme šišky, povaříme je v osolené vodě asi 2 minuty, vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Omyté zelí nakrouháme na nudličky. Spolu s oloupanou nasekanou cibulí je podusíme pod pokličkou na 2 lžících sádla asi 12 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Bramborové šišky opečeme na zbylém sádle, smícháme se zelím, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.