Skotský pudink s vlašskými ořechy

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
60 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ořechy nasekáme a polovinu nasypeme do vymazané zapékací formy.
  • 2
    V hrnci podusíme 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl asi 2 minuty. Polovinu směsi nalijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách.
  • 3
    Zbylé máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháme zbylý cukr, vejce, mouku a pomerančovou šťávu. Těsto vložíme do formy, zakryjeme pečicím papírem a převážeme nití.
  • 4
    Formu vložíme do vodní lázně a pudink vaříme asi 75 minut.
  • 5
    Uvařený pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou. Ozdobíme čerstvou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.