Pálivé kuře s broskvemi

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nejprve nakrájíme na několik tenkých proužků. Do mělké mísy nalijeme jablečný ocet, nasypeme nastrouhaný zázvor a vložíme maso. Vše dobře promícháme, přiklopíme a necháme min. 2hodiny marinovat.
  • 2
    Mezitím vložíme broskve asi na 2minuty do vroucí vody, poté je oloupeme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
  • 3
    Kuře vyjmeme, marinádu zcedíme a odložíme ji stranou. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova. Vyjmeme, rozdělíme na talíře a udržujeme teplé.
  • 4
    Do pánve do výpeku vlijeme víno a marinádu, osolíme a opepříme. Jakmile se směs prohřeje, přidáme broskve. Poté již nemícháme, necháme pouze broskve zahřát. Nakonec posypeme nasekanou mátou, počkáme až lístky zvadnou a odstavíme.
  • 5
    Broskve naskládáme na maso, přelijeme vinnou omáčkou, dozdobíme větvičkami čerstvé máty a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.