Smažené bramborové hranolky

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Vápník
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na hranolky dlouhé asi 4cm a široké asi 1cm. Propláchneme je ve studené vodě, necháme okapat a usmažíme v horkém tuku dozlatova.
  • 2
    Po vyjmutí z tuku a po okapání hranolky mírně osolíme.
  • 3
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
michal
pá 18. 10. 2013
Přesně tak se to má dělat!
Anonymní uživatel
út 1. 9. 2015
Smažené bramborové hranolky
Smažené bramborové hranolky jsou přílohou, kterou ochutnal alespoň jednou téměř každý z nás. Někomu hranolky chutnají, další si dají místo těchto brambor raději něco jiného. My hranolky rádi máme a tento recept je pro nás opravdu přínosný, i když není zrovna zdravou variantou bramborové přílohy. Smažené bramborové hranolky se hodí nejen k masu, ale i k zelenině či k různým variantám sýrů.