Lilkový sendvič s volským okem

55 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme, dužninu nařízneme na několika místech, nasolíme, 30 minut necháme odležet.
  • 2
    Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, vnitřek lžičkou vyjmeme, dužninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, omytou kapii zbavíme zrníček a pokrájíme na tenké proužky.
  • 3
    Lilek omyjeme, vymačkáme z něj vodu, řeznou plochou jej vložíme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 25 minut.
  • 4
    Cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme rajčata a kapii. Okořeníme, osolíme, zprudka krátce podusíme, poté do směsi vmícháme rozkrájený lilek a vše prohřejeme.
  • 5
    Plátky chleba opečeme nasucho, potřeme silnou vrstvou lilkové směsi. Zbylý olej rozehřejeme na pánvi a upečeme volská oka, která položíme na připravené chleby. Na závěr osolíme, okořeníme a ozdobíme bazalkou. Podáváme jako předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.