Čaj z jablečných křížal - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čaj z jablečných křížal
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 3 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16505 |
Kategorie: | Čaje |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Křížaly (sušená jablka) |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 766kJ
14% Sacharidy 50 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 65 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 290,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Křížaly (sušená jablka), Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Čaj z jablečných křížal postup přípravy receptu:
1 | Křížaly propláchneme vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. |
2 | Povařené křížaly procedíme přes plátno, okyselíme citronovou šťávou a osladíme medem. |
3 | Čaj podáváme teplý i studený. |