Sladkokyselé červené zelí

Celkový čas:
27 minut
Doba přípravy:
7 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
2 kávová lžička
Cukr třtinový
2 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Ocet vinný
1 špetka
Pepř černý mletý
1 špetka
Sůl
600 g
Zelí hlávkové červené

Postup

1

Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

2

V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, podusíme a přidáme ocet, cukr a zelí. Vše dobře promícháme.

3

Hrnec uzavřeme a zelí zvolna 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu.

Nutriční hodnoty

Kalorie 144 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 17 g
Tuky 9 g
Uhlovodany 17 g
Cholesterol 12,0 mg
Draslík 406,6 mg
Sodík 100,7 mg
Vláknina 7 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,3 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 87,4 mg
Vitamín E 0,2 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 12,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
Lucie Klouparová
Sladkokyselé červené zelí
Kysané zelí samo o sobě moc ráda nemám, ale manžel i syn ano, takže ho vařím celkem často. Tentokrát jsem sáhla po rychlém receptu na sladkokyselé červené zelí a udělala jsem dobře. Zelí bylo během čtvrt hodinky připravené a výborná večeře byla na světě. Tento recept mohu jen doporučit a má od nás pět hvězdiček.