Sladkokyselé červené zelí
- Celkový čas:
- 27 minut
- Doba přípravy:
- 7 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 2 kávová lžička
- Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Ocet vinný
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 špetka
- Sůl
- 600 g
- Zelí hlávkové červené
Postup
1 | Hlávku zelí rozčtvrtíme, vyjmeme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. |
2 | V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, podusíme a přidáme ocet, cukr a zelí. Vše dobře promícháme. |
3 | Hrnec uzavřeme a zelí zvolna 15 minut dusíme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme jako přílohu. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 144 kcal |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 9 g |
Uhlovodany | 17 g |
Cholesterol | 12,0 mg |
Draslík | 406,6 mg |
Sodík | 100,7 mg |
Vláknina | 7 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 87,4 mg |
Vitamín E | 0,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 12,3 mg |
Sladkokyselé červené zelí
Kysané zelí samo o sobě moc ráda nemám, ale manžel i syn ano, takže ho vařím celkem často. Tentokrát jsem sáhla po rychlém receptu na sladkokyselé červené zelí a udělala jsem dobře. Zelí bylo během čtvrt hodinky připravené a výborná večeře byla na světě. Tento recept mohu jen doporučit a má od nás pět hvězdiček.
Kysané zelí samo o sobě moc ráda nemám, ale manžel i syn ano, takže ho vařím celkem často. Tentokrát jsem sáhla po rychlém receptu na sladkokyselé červené zelí a udělala jsem dobře. Zelí bylo během čtvrt hodinky připravené a výborná večeře byla na světě. Tento recept mohu jen doporučit a má od nás pět hvězdiček.
Komentáře a hodnocení