Úhoř na pivu

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
66 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 6 cm. Maso zprudka opečeme na 40 g rozpuštěného másla, zalijeme pivem, osolíme, přidáme sáček s kořením a dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 2
    Na troše másla dozlatova opečeme krajíčky chleba a poklademe je kousky opečeného úhoře.
  • 3
    Omáčku vzniklou při dušení zbavíme tuku a zahustíme ji zbylým máslem utřeným se žloutkem a moukou. Krátce povaříme.
  • 4
    Porce úhoře omáčkou přelijeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.