Gratinovaný kapr se šunkou
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 500gramůKapr obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůSýr Eidam cihla 40%
- 80gramůŠunka dušená
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
116 mg
Cukr
288 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
- 2Porce osušíme, osolíme, okořeníme mletou paprikou a poprášíme moukou. Zvolna je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- 3Opečené porce urovnáme do zapékací mísy a pokryjeme je směsí rozšlehaných vajec, nasekané šunky a nastrouhaného sýru. Gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.