Lepkavá rýže s kokosovou směsí

80 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na přípravu kokosové směsi potřebujeme kastrol nebo rendlík. Do něj nalijeme 125 ml vody (1 šálek) vody, přisypeme kokos strouhaný, sušený či čerstvý dle chuti, cukr, špetkou soli a pozvolna vaříme na mírném ohni za stálého míchání, až se cukr rozpustí. Jakmile směs začne houstnout, odstavíme včas z ohně, aby příliš nezhoustla.
  • 2
    Uvaříme lepkavou rýži s kokosovým mlékem.
  • 3
    Servírujeme tak, že vodou vypláchnutým hrnečkem uděláme na malé talířky kopečky, ty poklademe kokosovou nebo garnátovou směsí (viz recept garnátová směs) a posypeme na nudličky nakrájenými kalfirovými listy na ozdobu. Obě směsi můžeme kombinovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.